klik-klik

Monday, 14 November 2011

The Cave Of The Golden Rose

Mesti ramai yang minat tengok cerita ni kan?.. Ummi pun minat tgk cerita ni, dari zaman kanak-kanak lagi...sukanyer bila TV9 buat tayangan ulangan cerita ni...Iqram pun suka tgk cerita Fantaghiro...asyik sebut "ummi nak tengok citer Fantaghiro"...hehehe... ummi jumpa ni kat youtube... sajer nk kongsi...

Tarabas yang hensem..

Thursday, 6 October 2011

Raya 2011...baru nak update....

Tahun ni ummi sekeluarga beraya di kg sungai buloh....tema? warna merah mak ngahhhh...jangan marahhhh...seperti biasa raya tahun ni tak banyak beza dengan tahun sebelumnya...cuma seronok sebab ramai yang berkumpul di rumah mertua...semua balik kecuali sorang jer adik ipar beraya dirumah mertua beliau... sekali sekala berkumpul memang meriah..anak-anak pulak kejap2 terjerit sana...nangis sini...maklumlah dapat jumpa dengan sepupu-sepupu...macam-macam hal...tapi tak kisahlah..yang penting seronok...Dalam seronok-seronok tu tidak dilupakan pada Ayah mertua yang telah kembali ke rahmatullah hampir 4 tahun lepas...Al-fatihah untuk Allahyarham kamarudin...

Thursday, 25 August 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2011

Salam ramadan, salam aidilfitri kepada semua pembaca blog ummi. Dikesempatan ini ummi sekeluarga ingin menyusun jari memohon ampun dan maaf sekiranya ada salah silap. Tahun ini ummi beraya di kampung ayah dahulu. Ikut giliran supaya adil. Bagi ummi raya mana-mana pun sama, yang penting dapat bersama keluarga. Oklah...nanti jumpa selepas raya yer.... upload gambar raya...

Thursday, 18 August 2011

Alhamdulillah, masih di beri kesempatan...

Syukur ke hadrat illahi kerana ayah selamat dari kemalangan jalanraya. Ayah terlibat dalam kemalangan jalanraya pada 16 Ogos 2011 yang lepas. Kereta yang dinaikki ayah terbabas selepas melanggar kelopak air di lebuhraya Plus selepas hentian Tapah. Kereta yang mereka naikki terbabas dan berpusing sebelum menghemtan pembahagi jalan. Syukur sangat-sangat kerana ayah dah rakan sekerjanya tidak cedera. Cuma kereta yang mereka naikki kemek sedikit di bahagian belakang. Dalam keaadaan hujan lebat ayah menelefon operator plus untuk meminta bantuan seterusnya membuat laporan polis. Syukur sangat-sangat... Semoga Allah selamatkan keluarga kami dari perkara yang tidak diingini... amin...

Monday, 11 July 2011

Happy Birthday To Me

Hari ni besday ummmi. Memandangkan hari ni besday ummi, ummi cuti menghabiskan masa dirumah. Birthday kali ni ummi dapat hadiah istimewa dari En suami. Terima kasih abang di atas hadiah yang diberi. Nak tau apa hadiah yang ummi dapat?...sila scroll kebawah...














Sempena bertambahnya umur ummi hari ni, ummi ingin menadah tangan memohon rahmat dari Illahi semoga ummi dilimpahi rezeki yang halal, kasih sayang yang tidak berbelah bahagi, mohon dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah dan bertambah iman di dada.

Wednesday, 6 July 2011

"Sedap ayang masak..."

Malu ummi nak cerita, tapi ummi seronok sangat bila en suami puji masakan ummi sedap. Siapa lagi nak puji kalau bukan suami sendiri kan? Walaupun cuma masak goreng kubis dan ikan goreng lada api sahaja. En Mahathir ni memang suka mengambil hati isterinya. Rajin pula menolong ummi melakukan kerja rumah dan menjaga Iqram bila ummi sibuk di dapur. Waktu malam pun rajin bangun malam buat susu Iqram. Jarang-jarang sangat ummi bangun malam buat susu Iqram. Beruntungnya ummi mempunyai suami sepertinya. Iqram pun beruntung mempunyai ayah sepertinya. Terima kasih abang, ayang sayang abang...

Monday, 4 July 2011

Ujian buat Norma Dan Talib

Pasangan yang baru mendirikan rumah tangga, baru sahaja memiliki seorang cahaya mata, namum amat berat dugaan yang ditanggung. Semoga Allah permudahkan segala urusan mu wahai saudara... Norma

Thursday, 30 June 2011

Ummi dah sudahhhh....

Tersebutlah kisah disuatu malam yang sunyi...Si ibu sedang membuat coklat di dapur dan si anak ke bilik air untuk mandi tapi CD tak tanggal lagi.. seketika kemudian si ibu pun pergilah ke bilik air untuk melihat si anak yang katanya " Ummi dah sudahhhh"... Alangkah terkejutnya si ibu apabila melihat air melimpah di dalam bilik tidur, bertakung sampai ke tepi katil... si ibu punyalah terkejut nasib baik tak bertukar menjadi ghimauuu.. wahai anak, kenapalah buat begitu?...tak boleh sayang buat begitu, lain kali jangan buat lagi yer...Ummi tahu kamu mempunyai sifat ingin mencuba yang tinggi, tapi cara itu tidak betul sayang....ingat pesan ummi ni yer...

Thursday, 23 June 2011

Lagu Favourite Dia



Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah


Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah


Aku : " Kenapa abang suka dengar lagu ni?"
Dia : " Saja jer "
Aku : ( Dalam hati ) 'jiwang jugak dia ini, hehehehe'

Sudah lama aku ingin bertanya kepada dia kenapa dia sangat suka lagu ini. Di handphonenya juga apabila nomborku yang memanggil pasti lagu ini kedengaran. Pasti ada sesuatu yang istimewa tentang lagu ini yang aku sendiri tidak pasti. Apa-apa pun aku sangat menyayangi dia.

Thursday, 16 June 2011

Alhamdulillah, Dia Telah Sampai Di Sana

Pagi ini ummi telah berkesempatan untuk bertanya khabar dengan seorang kawan lama yang sama-sama pernah berjalan kesana kemari menjalankan tugas suatu ketika dahulu. Gembira mendengar perkhabaran darinya yang baru pulang menunaikan ibadah umrah baru-baru ini. Tidak tergambar dengan kata-kata apabila beliau menceritakan pengalaman berada di Tanah Suci. Segalanya berjalan dengan lancar dan beliau berkesempatan untuk melawat makam Rasul dan mencium Ka'abah. Syukur Alhamdulillah sahabatku ini telah dijemput untuk menjadi tetamuNya. Ummi juga mempunyai azam untuk menjadi tetamu Allah satu masa nanti. Semoga Allah murahkan rezeki kami sekeluarga untuk pergi ke sana nanti. Amin....

Ingat 5 Perkara Sebelum Datang 5 Perkara
Muda sebelum tua
kaya sebelum miskin
Sihat sebelum sakit
Lapang sebelum sibuk
Hidup sebelum mati

Cuba perhatikan satu-satu perkara tersebut dan fikirkan sedalam-dalam makna yang terkandung disetiap perkara itu.
1. Sihat sebelum sakit – lakukan sesuatu yang berfaedah dan mendatangkan kebaikan kpd diri anda dan orang2 disekeliling anda semasa anda masih sihat.
2. Muda sebelum tua – waktu anda muda inilah saatnya anda berusaha mencari kemewahan disamping tidak lupa kewajiban anda kepada Maha Pencipta, kelak bila anda tua anda tidak lagi memikirkan hal duniawi.
3. Kaya sebelum miskin – Waktu anda kaya berharta itulah anda boleh menolong orang yang lebih susah drp anda kerana sedekah yang ikhlas akan jd bekalan anda menghadapNYA.
4. Lapang sebelum sempit – Waktu anda masih ada kelapangan inilah waktu yang paling sesuai mendalami ilmu agama untuk pedoman anda.
5. Hidup sebelum mati – Sesungguhnya sewaktu hidup semua 4 perkara di atas boleh anda lakukan..bila anda telah tiada hanya amal soleh,sedekah dan doa anak yang soleh yang mengiringi anda.
Sebagai Khalifah di bumi Allah ini saya sekadar mengingati kepada anda di luar sana dan tentunya kepada diri saya sendiri, mgkin difinasi sy tidak sama dgn anda, apapun difinasinya renungkan dan fikir2kanlah. Salam mesra.

Hanya tinggal kenangan...

Wednesday, 15 June 2011

Tolong saya turunkan berat badan

Sejak akhir-akhir ni, ummi mengalami masalah berat badan yang serius. 69 kg ok...Tak pernah-pernah berat ummi sampai macam ni sebelum ni. Masa mengandungkan Iqram pun tak cecah berat ni. Macam manalah ummi nak turunkan berat badan ni yer?.. Cadangnya nak mula berpuasa esok. Puasa hari-hari sampai menjelang ramadhan. Harap-harap boleh turun sikit berat badan. Sekarang ni, bila pakai baju kurung pergi kerja rasa macam tak selesa jer sebab dah sempit. oooo tidak!!!!!! Aku dah gemuk!!!!Tolong! tolong! Saya tak mahu gemuk, kecuali kalau mengandung...hehehehe....Harap-harap boleh turun berat badan semual kepada 50kg...Boleh ker?....19 kg kena turun...uuuhhhh..jenuh2

Tuesday, 14 June 2011

Mawar itu sangat cantik....

Ummi sangat suka pada bunga. Tambah-tambah bunga segar. Sempena hari jadi en suami tercinta yang lepas, ummi telah menempah bunga yang agak banyak. Cadangnya mahu beri pada En suami sebanyak 50 kuntum, tapi tidak kesampaian kerana susah nak gubah. Akhirnya hanya 36 kuntum sahaja yang ummi mampu buat. Selebihnya itu ummi pun gubahlah 5 kuntum sebanyak 3 set untuk diberi kepada kawan-kawan ummi. Pemberian ini sebagai tanda ummi menghargai dan tanda terima kasih atas persahabatan yang terjalin selama ini. Kepada Kak Jijan, Kak Niza dan Wani, terima kasih kerana sudi menerima sedikit tanda ingatan dari saya. Kepada Puan Shida harap jangan kecil hati kerana tidak menerima bunga dari saya. Untuk puan Shida ada sesuatu yang istimewa untuk anda bila naik kerja selepas cuti bersalin nanti.

Bunga mawar merah...

Dia Yang Kehilangan Suami

Ummi terbaca blog mawar nafastari dari blog mawaddah. Semoga Allah memberi kekuatan pada mawar dalam mengharungi hidup yang penuh liku ini. Semoga Embun dan Kekwa membesar menjadi anak yang solehah serta sentiasa mendoakan ibu dan ayahnya...tiada kata yang mampu diucapkan..berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya. Al-Fatihah buat arwah nafastari...

Tuesday, 24 May 2011

Happy Belated Besday To My Lovely Husband

Hari tu ummi janji nak cerita celebration untuk besday ayahkan. So Entry kali ini ummi nak ceritakan kisah ummi menyambut besday ayah. Ayah lahir pada 16 Mei bersamaan hari Guru. Untungnya kalau ayah jadi cikgu, setiap tahun anak murid tolong sambutkan.. tapi ayah bukan seorang guru. So ummi dan Iqram pun plan nak sambut besday ayah kali ni agak berlainan dengan tahun-tahun sebelumnya. Al-maklumlah dah hampir 5 tahun kami mendirikan rumah tangga. Harap-harap ayah suka dengan kejutan yang ummi dan Iqram buat.

Besday ayah kali ni ummi dan iqram sambut lewat skit sebab 16 Mei tu kami ada kat kampung. Susah skit nak plan sebab semua barang-barang ada kat sini. Lagipun ayah cuti. Ingatkan ayah tak dapat cuti bolehlah ummi bagi kejutan pada 16 Mei tersebut. So ummi pun tunda pada hari jumaat 20 Mei... Pagi tu ummi bangun seperti biasa untuk pergi kerja. Tapi ummi tak bagi tau ayah yang ummi tak kerja. Sebenarnya terpaksa gi office sebab camera tertinggal. Lepas ambil camera ummi pun balik rumah untuk mulakan operasi. Ayah dah pergi kerja seperti biasa.

Mula-mula ummi buat apam dot-dot. Lama pulak nak siapkan sebab ummi guna banyak warna dan saiz acuan. Lepas siap apam dot-dot ummi buat coklat pulak tuk ayah. Sajer suka-suka...Ni acuan baru yang ummi baru beli. Kiranya ayahlah orang pertama yang rasmikan..ummi buat color hijau dan kuning. Ayah sangat suka color hijau... Lepas siap coklat, ummi start gubah bunga pulak... Kelam kabut jugak nak gubah bunga ni. Ummi tak pernah gubah bunga segar ni, 1st time gubah...kejap cabut, kejap ikat, kejap bubuh dawai... last-last jadi jugak walaupun tak berapa nak cantik..bunga segar ni ummi beli order sendiri dari cameron, orang tu pos hari rabu, sampai kat ummi hari khamis. Banyak jugak dia bagi extra kat ummi. Terima kasih pada en Riez(Kalau berminat nak tempah sila hubungi 016-5280976).. lepas siap bunga..ummi terus pergi hantar kat office ayah di Bangi.

Mula-mula ummi nak minta tolong officemate ayah bagikan bunga ni kat ayah. Konon-konon nak buat supriselah. Tapi tak jadi sebab officemate ayah panggilkan ayah suh amik sendiri. Kebetulan ada pulak officemate lain kat luar tengah buat keje. Malu pulak ummi rasa... hehehe..pas bagi bunga, coklat dan apam-dot-dot ummi terus gi jusco nak beli hadiah ayah pulak.

Balik dari jusco, balut hadiah dan terus tertido keletihan.. Petang tu ayah balik ummi letak hadiah pertama bawah sejadah. Masa ayah nak solat asar dia nampak hadiah tu. Pastu dia tanya " ni hadiah untuk abang ker?" ummi cakap "yalah untuk abang". Dia pun bukak hadiah tu. Lepas tu masa ayah duduk depan TV, Ummi dan Iqram bagi hadiah ke-2 dan ke-3 pulak... Ayah macam terkejut..mungkin dia ingat cuma 1 hadiah jer..hehehe... lepas tu ayah nak mandi, dia ambil towel, lepas tu jumpa lagi hadiah ke-4 yang ummi lekatkan kat hanger towel tu...
ayah: "eh, ada hadiah lagi tak?"
ummi :" sempena 5 tahun aniversary"..
ayah : " Kalau 5 tahun mesti ada 5 hadiah ni "
ummi : " Termasuk bunga dan coklat tu cukuplah 5"

Ayah ucap terima kasih dekat ummi dan Iqram. Sempena Besday ayah, kami mendoakan ayah dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, sihat tubuh badan, menjadi insan yang sentiasa taat pada perintah Allah, menjadi ayah dan suami yang penuh dengan sifat lemah lembut dan kasih sayang...Iqram sayang ayah, ayang sayang abang..

Jom layan gambar
jambangan bunga untuk en suami tercinta...

3 Item ready to delivery
Hadiah untuk ayah
dah siap balut

Apam Dot-Dot

Hari ni ummi mencuba resepi terbaru. Sekarang ni kan sibuk sana-sini orang buat apam dot-dot. Ummi pun mencarilah resepinyer di internet. Inilah hasilnyer...yang ni kali ke-2 ummi buat. Kali pertama tak sempat amik gambar..

Bahan-Bahan
•3 biji telur - dari peti sejuk
•275 gm tepung gandum
•220 gm gula halus
•150gm susu segar
•3 sudu teh baking powder
•1 sudu kecil ovallete
•Filling blueberry secukupnya (masukkan ke dalam piping bag)
•Pewarna

Cara-cara
1.Masukkan semua bahan apam ke dalam mangkuk mixer dan pukul kelajuan maxima selama 6 - 8 minit.
2.Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian & titiskan pewarna mengikut citarasa.
3.Masukkan setiap warna ke dalam piping bag (atau beg plastik yang bersih).
4.Picitkan sedikit adunan ke dalam mangkuk kertas yang telah disusun didalam acuan lompang.
5.Picitkan blueberry filling secukupnya.
6.Picitkan lagi adunan yang berlainan warna sehingga ¾ penuh.Kemudian dot dot kan dengan warna pilihan.
7.Kukus didalam kukusan yang telah dipanaskan selama 10-15 minit.

NOTE:
•Jangan buka api besar semasa mengukus. Guna api sederhana je yer! Kalau tak nanti pecah aka kembang mekar setaman! jadik ler kang apam mekar! hihi.. (berdasarkan pengalaman..:D).
•Buh esen vanila utk mengurangkan bau telur.

Tuesday, 10 May 2011

Besday Husband?

Minggu depan besday my lovely husband. Sebenarnya lama dah plan nak buat apa. Ummi excited sangat nak sambut besday ayah kali ni. Sambut aniversary yang ke-5 sekali gus.. Tapi tak taulah jadi ker tak kan?..Kita hanya merancang, tuhan yang menentukan. Sebenarnya ummi dah plan lama nk celebrate besday ayah. Sampai tak tido fikir nak buat apa? Konon-konon nak buat supriselah kat ayah. Tapi tunggu jerlah minggu depan yer. Kalau ada-adalah...kalau tak der tu paham-paham jerlah yer....

p/s: seronoknyer kalau dapat keluar dating berdua, tgk wayang sama2, gi bercuti, makan-makan dan lain-lain lagi kan?

Wednesday, 4 May 2011

Yayanggggg..oooo yayangggg

Kalau dengar Iqram sebut, memang kelakar. Bila ummi tak layan dia panggil, mesti dia akan sebut yayanggg ooo yayangggg...kelakar betul. Mana Iqram dapat ayat tu?...sebelum ni masa Iqram kecik sampai sekarang ummi suka panggil dia yayang...so dia pun ikutlah cara ummi panggil...rajin pulak dia panggil ummi yayang sejak dua menjak ni... Kalau ummi panggil abang kat ayah dia..dia pun ikut sama panggil abang... pastu senyum2...sajer jer nak suruh orang gelak...memang suka begurau Iqram ni...

Tuesday, 5 April 2011

Kitchen Cabinet Ummi

Seperti yang dijanjikan ummi nak upload gambar KC yang dah siap tu..jom layan...

gambar sebelum
Gambar Selepas

Material : i-color
Table Top : concrete
Lenght : 14' * 5'

Tuesday, 29 March 2011

Lama Tak Dengar Cerita

Memandangkan sebahagian kerja ummi dah settle, Ummi nak continue sambung story kat blog ni. Lama dah tinggal sepi jer. sibuk pasal apa pun tak taulah nak cakap.

Sebenarnyer sejak dua menjak ni Ummi sibuk buat coklat, So sesiapa yang berminat nak order coklat bolehlah lawat laman web Ummi di sini..Baru-baru ni Ummi ada join class buat coklat. Sebenarnya untuk makan2 sendiri jer. Tapi lama-lama dah muak plak makan coklat so Ummi buat keputusan untuk buat business coklat ni. Alhamdulillah mendapat sambutan yang menggalakkan. Sampai tak sempat Ummi nak update blog.

Yang menambah sibuk lagi tu, Ummi tengah buat Kitchen Cabinet. Punyalah lama nak siapkan KC tu. Macam-macam hal, dengan barang tak cukuplah, salah ukurlah, sampai 4 kali datang pasang baru settle. Bila dah settle lega sikit Ummi. Nanti Ummi Upload gambar KC tuk kawan-kawan cuci mata yer. Mana tau leh amik idea tuk buat KC rumah barukan?

Lagi sibuk bila Ummi dah jadi Agen Public Gold. So sibuklah nak promote produk PG kan... Saper2 yang berminat nak tau lebih lanjut, sila YM ummi. 'Emas' adalah pelaburan yang paling bijak. Jom kawan-kawan simpan emas.

Dan sibuk jugak dengan projek develope system online ni. Nasib baik dah nak settle. Lega rasanyer...

Disebabkan tulah blog ummi dan lama bersawang. So nak start kemas2 balik lah blog ni kasi update skitkan..

Banyak pulak Ummi membebel...jumpa di entry berikutnyer

Monday, 24 January 2011

Penangan Upin & Ipin

Majaroti kanak-kanak suka tengok cerita Upin & Ipin ni. Termasuklah Iqram...Kalau tengok Iklan Upin & Ipin mesti jadi 'beku' sekejap depan TV..Kalau tengok movie plak..lagi lama Iqram 'beku' depan TV...jom layan Iqram tgk Upin & Ipin...Sound tak do...lupa nk on masa rakam this video...

video

Friday, 14 January 2011

Riccardo Sale Part 2

Entry ni dah lama ummi nak buat tapi bzz hari ni baru ada masa. Ummi shopping lagi kat Riccardo. Hasil rembatan kali ini..sila jamu mata yer.... Cooking Pot RM 419 Less 70% Stainless Steel Kitchen Scissors Rm 26.90 Less 70% Cake Server RM 12.90 Less 70%
Ummi cadang nak beli tempat letak kek, tapi yang ada 'kaki' dah habis...tinggal yang biasa jer...so tak jadilah beli...maybe next time...

Monday, 10 January 2011

CaNtIk TaK MaTa SaYa???


Cantik tak mata saya?...hehehe...Iqram suka buat mata juling macam ni... kalau kita cakap "Iqram buat mata dik"...dia pun jelinglah sampai naik juling....Ummi ambil gambar ni masa nak pergi i-city..sebelum gi, kasi Iqram ribena dulu...

Friday, 7 January 2011

My 1st Cek NuffNang


Akhirnyer..cek yang ditunggu telah tiba, Walaupun amount taklah sebanyak blogger yang lain tapi syukur Alhamdulillah dapat jugak hasil dari berblog ni.. Ummi nak ucapkan terima kasih banyak2 pada suami, saudara-mara, kawan-kawan dan para blogger2 lain kerana sudi mengklik iklan di blog Ummi...Jangan lupa lepas ni rajin2lah klik lagi yer...Nanti Ummi buat perkara yang sama pada u all jugak...Thanks semua...

Wednesday, 5 January 2011

Betul ker ni?????

Ummi macam tak percaya jer apa yang berlaku malam tadi. Al-kisahnyer Ayah kena pergi outstation macam biasa. So tinggal Ummi dan Iqram sahaja malam tadi... Kul 9 pm Iqram ajak tidur...Ummi buatkan susu, tukar pampers lepas tu tidolah...Dalam pukul 2 Ummi terjaga, tengok Iqram tido...tak nangis pulak Iqram nak susu..biasanya kul 1 am mesti dia nak susu...Ummi sambung tido lagi..sampai lah pukul 5.30 am Ummi bangun. Macam tak percaya rasanyer..Iqram tak bangun pun menyusu mlm tadi. Mungkin perkara biasa bagi sesetengah ibu yang lain...tapi bagi Ummi sesuatu yang pelik sebabnyer sebelum ni Iqram tiap2 malam mesti bangun sekali atau 2 kali untuk minum susu...tiap2 malam macam tulah rutin dia...sebab tu tengah2 malam mesti kena tukar pampers Iqram sebab dah penuh...banyak sangat minum susu...tapi malam tadi tak dengar pun dia nangis nak susu...sama ada Iqram memang tak bangun atau pun Ummi yang tak sedar Iqram menangis...Kalau Ummi yang tak sedar Iqram nangis mesti kesian kat Iqramkan?...nangis2 tapi Ummi tak sedar...Kejamkan..anak nangis nk susu pun tak dengar...Tak pun Iqram dah ubah time minum susu dia...mana tahu kan lepas ni tak yah bangun malam lagi buat susu Iqram...hehehe...boleh tido lena sampai pagi...hehehehe

Monday, 3 January 2011

1111

Hari ni adalah hari cuti...Ummi sangat suka bila cuti...duduk dekat rumah main sama Iqram... pagi-pagi lagi dah bangun ajak Iqram pegi pasar. Kesian Iqram ngantuk lagi, tapi Ummi dah kejut gi pasar... Iqram kalau ajak gi jalan...terus bangun...hehehe... basuh muka...pastu gi pasar...nak beli barang dapur...hari ni ada tetamu nak datang...sukalah Iqram tu ada kawan....susah jugak pi pasar berdua jer ngan Iqram... mana nk pilih barang, nak bawak troli...nk jaga Iqram...uhhhhh...sangat mencabar...habis beli barang balik rumah...sarapan...mandikan Iqram..lepas tu mulakan upacara 'berkuntau' di dapur bersama Iqram....hehehe...ptg tu bila tetamu dah sampai..sukalah Iqram....mandi kolamlah...main kat taman lah....semua org dah penat nak tido...dia sorang jer tak nak tido...dekat nk senja baru nk tido...org semua dah bangun...dia baru nak tido... mlm tu ada aktiviti lain plak..nak ajak tetamu pi i-city....sonok gak...ummi kali ke-2 gi sana...gi lewat skit sebab tggu ayah balik dari outstation....dalam kul 10.30 sampai i-city...jalan2...amik gambar....kul 12.30 am baru balik...mlm tadi dalam sejarah Ummi tido kul 1.30 pg....ngantuk sungguh.....tetamu yang dtg rumah ummi tu sepupu Iqram ngan pak sedara Iqram....gambar ummi tak upload lagi...batery camera kong plak...

Selamat Tahun Baru

Wahhh sudah melangkah ke tahun 2011...selamat tinggal 2010...tahun baru, azam baru...Ummi tak der azam...cuma ummi harapkan tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnyer...ingin berjaya dan terus berjaya dalam hidup, karier, bisness dan semuanyer lah...semoga Allah murahkan rezeki kami sekeluarga...aminnn