klik-klik

Tuesday, 29 June 2010

Pelik

Pelik pulak ummi tengok hp ummi ni. Masa charge tadi tak masuk, tapi bila tanggal chager boleh plak bar chager tu turun naik macam tengah charge. Jangan rosak sudahlah yer, walaupun hp ummi cikai jer, tapi ummi belum bersedia untuk berpisah dengannyer. hahahaha..sampai sekarang masih macam tu, wayar dah cabut tapi still charge jugak. Boleh buat magic ni...

Monday, 7 June 2010

Iqram Dah pandai jalan

Hari Sabtu, cukup jer umur Iqram 1 tahun 2 bulan, Iqram telah memulakan langkah pertamanyer. Kebetulan ummi teringin nak rakam gambar Iqram... mula2 Ummi suruh dia berdiri lama2.. pastu ummi suruh dia 'tak tih'..lama jugak nak tunggu dia mulakan langkah pertamanyer...pastu ummi nampaklah dia mula melangkah. Seronoknyer ummi rasa. Teruja melihat anak mula melangkah. Walaupun agak lambat tapi ummi tak kisah. Janji ummi dapat tengok langkah pertamanyer. Ayah tak dapat tengok sebab masa tu ayah Outstation. Tapi ummi ada rakamkan tuk ayah tgk. Lepas pada tu, punyalah rajinnyer Iqram nk ber'tak tih'... pantang dapat berdiri jer mesti laju jer dia nk berjalan. Agaknyer rasa seronok dapat jalan kot. Hari ahad kami pergi rumah mak yati. Rajinnyerlah dia ber'tak tih'. Nak tunjuk depan mak yati dia tu..ish2...adik jalan over tau..pelan2...adik baru dapat lesen 'L' yer..'P' pun belum lagi....hehehe..tengoklah aksi Iqram memulakan langkah pertamanyer.. video

Tuesday, 1 June 2010

Ayah - JB

Minggu ni ummi ngan Iqram tinggal berdua jer..Ayah gi Outstation ke JB, tak taulah bila ayah balik. Nampaknyer ummi kena 'bekerja keras' jaga Iqram tengah malam. Kalau ada ayah ummi tido lena sungguh (sian ayah)...tapi bila ayah gi Outstation, ummi kena buat OT. Malam tadi sungguh menguji kesabaran betul...Iqram nk susu jer sampai 3 botol besar..pastu air kosong lagi 2 kali tambah...tukar pampers lagi sebab dah penuh...mmmmmmm...siang tak nak minum susu Iqram ni...tengah malam bukan main laju lagi dia nyusu....mampukah ummi bertahan minggu ni tanpa mengambil cuti ataupun MC?...tungguuuuuuuuu