klik-klik

Monday, 23 August 2010

Iqram bakal dapat adik

Sejak awal puasa hari tu ummi rasa macam loya2 jer tekak ni. Kadang-kadang rasa macam nak muntah. Ummi ingat perut masuk angin. Tapi rupa-rupanya ummi pregnant. Iqram bakal jadi abanglah nanti. Inilah bukti kehadiran 'adik' Iqram. Semalam ummi baru test untuk pastikan. Sebelum ni tak tergerak pula hati nak buat urine test. Sebelum-sebelum ni ummi main makan jer nenas, air tebu, air gas. Nasib baik tak ada apa2 effect. Lepas ni ummi kena jaga makan. Mungkin usia kandungan ummi dalam 2 bulan lebih. Alhamdulillah ya Allah, Engkau makbul doa kami sekeluarga. Semoga kandungan ummi membesar dengan sihat dan selamat. Matlamat ummi pada kandungan yang kedua ni, ummi mahu buat persediaan awal untuk fully breastfeed. Ummi nak sediakan freezer khas untuk simpan stok EBM. Ummi mahu berusaha bersungguh untuk memberi susu ibu pada anak kedua sehingga umurnya mencecah 2 tahun. Semoga usaha ummi mendapat sokongan daripada suami, anak, keluarga dan kawan-kawan semua.

7 comments:

  1. congratulationsss...wah mendahului aku tu nampaknye...hehe t same2 beranak ek...wakakakka

    ReplyDelete
  2. congrat mojako...smg dpt anak yg sihat lagi gebu

    ReplyDelete